1 Ekim 2012 Pazartesi

Öfkelenince neden bagırırız?



Hintli bir ermiş öğrencileri ile gezinirken Ganj nehri kenarında birbirlerine öfke içinde bağıran bir aile görmüş. Öğrencilerine dönüp “insanlar neden birbirlerine öfke ile bağırırlar?” diye sormuş. Öğrencilerden biri “çünkü sükûnetimizi kaybederiz” deyince ermiş “ama öfkelendiğimiz insan yanı başımızdayken neden bağırırız? O kişiye söylemek istediklerimizi daha alçak bir ses tonu ile de aktarabilecekken niye bağırırız?” diye tekrar sormuş.

19 Eylül 2012 Çarşamba

Motivasyonunuz mu yok?



Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için en önemli etkenlerden biridir. Özellikle bireysel olarak yani yalnız olduğumuz zamanlarda motive olabilmek ciddi bir beceridir. Günümüzde motivasyon konusunda bir çok eğitim, seminer ve bilgi kaynağı bulunmasına rağmen hala bireysel motivasyonun önemi çok anlaşılamamıştır.
Aşağıdaki ipuçları, kendi kendinizi motive etmenize ve bunu sürdürebilmenize yardımcı olacaktır. Bunlar, pratik ve sonuca yönelik tavsiyelerdir. Uygulamadığınız sürece, genel kültürden öteye geçmeyeceklerdir.

13 Eylül 2012 Perşembe

Saça zararlı 8 unsur!



Saçlarımızın güzelleşmesi için yapılan uygulamaların bazıları geri dönüşü olmayan sıkıntılar doğurabilir. Saçın yapısını bozan uygulamalara dikkat edilmesi, erken yaşta dökülme sorunuyla karşılaşmanızı da engelleyecektir. Uzmanların bu konuda çok fazla uyarısı var. Biz öncelikli sekiz maddelik kısmını yazdık...

11 Eylül 2012 Salı

Atalarımız, cilt bakımını nasıl yapıyorlardı?



Hep anlatırlar dedelerimiz, bizim zamanımızda şöyle yapardık, böyle yapardık diye…
Bizde eskiden, cilt bakımıyla ilgili, sanayileşmiş ürünler olmadığı zamanlarda, insanlar cilt bakımı yaparlar mıydı? Nasıl yaparlardı? Diye araştırırken, çok ilginç ama bir o kadarda etkili yöntemlerin uygulandığını öğrendik. Bunların içinde en ilginç olanını sizinle paylaşıyoruz...

10 Eylül 2012 Pazartesi

Cit tipine göre bakım nasıl yapılır?



Cildimizin bakımı ve tedavisi için gerekli malzemeler cilt türümüze bağlıdır. Bu sebeple her şeyden önce cildimizi tanımamız ve cildimize uygun bakım uygulayıp doğru ürünleri kullanmamız gerekiyor. Cildin türü, cilt dokusuna, rengine ve durumuna göre belirlenir. Koyu, esmer, buğday, sarı, beyaz gibi cilt renkleri cildin dokusunu etkiler.
Cildin dört dokusu vardır: Yağlı, kuru, dengeli (normal) ve karma. Cildin durumu diye bahsedilen ise cildin hassas ya da pürüzlü olmasıdır...

7 Eylül 2012 Cuma

Biri bizi incittiginde...


"Birisi bizi incittiğinde, bunu kumun üstüne yazmalıyız, ta ki affedicilik rüzgarları onu kolayca silebilsin. Fakat birisi bize iyilik yaptığında onu kayanın üstüne nakşetmeliyiz ki; ne öfke, ne intikam rüzgarları onu oradan hiç silemesin."

Deli ile Aptal arasındaki fark!



Adamın arabasının tekeri akıl hastanesinin yanında patlar. Tekeri değiştirirken bijonları yerdeki mazgaldan aşağıya düşürür ve alması imkânsızdır. Kara kara düşünürken duvarın üstünde onu izlemekte olan bir deli seslenir;

Sevginin gerçek degerini ancak tecrübe kavrayabilir.



Bir zamanlar, bütün duygular bir adada yaşarmış. Mutluluk, Üzüntü, Sabır, Öfke, Korku, Kibir, Bilgelik, Sevgi... Her türlü duygu bu adada olduğu için bu adaya 'duygu adası' deniliyormuş.
Ada sakini duygular, günün birinde, tespit edemedikleri bir yerden, adanın bir kaç gün içinde batacağı yönünde ısrarlı anonslar duymuşlar. İlk anda bunun büyük bir şaka olduğunu düşünmüş bazıları ama anonslar devam ettikçe, durumun ciddi olduğunu düşünerek, birer ikişer adadan ayrılmaya başlamışlar.

Mutlu yönetici olmanın 20 ilkesi:



1-Güne gülerek başlayın.
2-Etrafınızdaki bütün insanlara hoşgörüyle yaklaşın.
3-Kaşlarınızı çatmayın.
4-Hiçbir olayın ya da durumun sizi gerebileceğini düşünmeyin.

6 Eylül 2012 Perşembe

Günde kaç tel saçın dökülüyor?



Uzmanlar, Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesini normal sınırlar içerisinde kabul ederken, eğer aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme oluşursa, en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini bildiriyor...

1 Eylül 2012 Cumartesi

Krill Nedir? Kril Yagı Faydalı mıdır?


Krill ?

Eupsausai Superba olarak da bilinen Kril, genellikle suyu soğuk okyanuslarda bulunan ve plankton ve alglerle beslenen karides benzeri küçük bir kabukludur. Kril 8 yıla kadar yaşayabilmektedir. Dünya da en çok bulunan ve aynı zamanda dünyadaki en büyük biyokitle olma özelliğine sahiptir. E. superba Antartika'da 100-200 m derinlikte 55° S enleminde, Antartika kıyıları ile sezonluk buzlu olan kenarı arasında, tahmini olarak 400-500 milyon metric ton kadar bulunmaktadır, insan biyokitlesinin miktarı ise 250 milyon metric ton kadardır.
Antarktika krili, civa ve ağır metallerle kirlenebilen balıkların aksine, yalnızca saf ve temiz sularda yaşar.

Genç kalma iksirini bulduk!



Her insan genç kalmak ister. Bunun bir formülünün olup olmadığını düşünen çok olmuştur. Bizde birçok kaynak ve uzman görüşünden yararlanarak genç kalma iksirini bulmaya çalıştık. Genç kalmanın iksiri budur diyen olmamış. Ama birçok bilirkişinin genç kalmak konusunda anlatımları ile tecrübelerini toparlayarak en güzel karışımı oluşturduk.
Gençlik iksirimizin adı “SABUM”

Tavsiye edilen kitaplar. Top10


En çok tavsiye edilen ve çoğu kişi tarafından ilk 10 arasında gösterilen kitaplar.
Aslında okunması gereken kitaplar ilk bin diye bir liste olabilirdi. Çok fazla tavsiye edilebilecek kitap var. Son dönemde yayınlananlardan tavsiye edilenleri belirtmek zorunda kaldım.

31 Ağustos 2012 Cuma

Bir akımı başlatmak... "Liderlik"



Önce deli biri bir fikirle ortaya çıkıyor. Gördüğünüz gibi kompleksi yok, endişesi yok yaptığından çok emin! “Ne” yaptığınız önemli…

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Uluslararası Türkiye balon festivali



Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilecek olan festivale 43 ülkeden 100’ü aşkın balon katılacak. 9-20 Eylül tarihleri arasında, 12 gün sürecek olan festivalde balonlar önce İzmir’de, festivalin son 3 gününde ise İstanbul’da uçacak.

Girisimcilere Kırgızistan fırsatı...



Türkiye İhracatçılar Meclisi kendi sayfasında organizasyonlarını bildirmişler. Yayınladıkları bilgiye göre; düzenlenecek olan, Kırgızistan ziyareti ile girişimcilerin ilgilenebileceklerini düşünüyorum.

Kuzey Irakta yatırım fırsatları




“KOBİ’LER İÇİN CENNET’

Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy da Irak’taki önemli yatırım fırsatlarına örnek olarak devlet kuruluşlarıyla ve yerel ortaklarla yapılacak işbirliklerini gösteriyor. Bunun dışında ortak üretim ve pazarlama yapılabileceğini de belirtiyor. Ticaret alanında ise tekstil başta olmak üzere çimento, cam, demir-çelik, gıda, döküm işleri, inşaat malzemeleri ve tarım sektörüyle ilgili her türlü ürüne talep olduğunu vurguluyor. Aksoy, Irak’taki potansiyelle ilgili şu bilgileri veriyor:

Mutlu yaşamanın 10 kuralı:




1- Kendini tanı! (Sokrates)
Kendi içinde yolculuk yap. Günlük tut. Kalbin, gönlün, vicdanın ne diyor? Neyi öne çıkartıyor? Dünyaya bilinçli bakmanın yolu başta bu iç yolculuktan geçiyor.

28 Ağustos 2012 Salı

Tarıma mı yatırım yapsak?



Biz pek fark etmesek de son bir aydır dünyanın gündeminde ABD’deki kuraklık var. Aşırı kuraklık soya ve mısır üretimini olumsuz etkiliyor. Bu haberler de ürün fiyatlarını tavana taşıyor. Soyanın tonu 790 dolara kadar tırmanmış durumda.

Bu fikirler yatırımcı bekliyor!



Bilim teknoloji uygulama ve araştırma merkezinin (EBİLTEM) takibinde olan yurt dışı firmalarına ait fikir ve projelerine yönelik yatırım yapabilecek Türk firmalarının, irtibata geçebilmesi için referans kodu ile EBİLTEM 'e başvurması gerekiyor.

Türkiye ile is yapmak isteyen yabancı firmalar.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne temmuz ayı içerisinde birçok farklı ülke ve sektörden işbirliği teklifleri geldi. Toplam 22 ülkeden gelen işbirliği çağrılarını sizler için derledik.

Dikkat sokakta zombi var

Videoyu alttaki linkten izleyebilirsiniz.


http://www.vidivodo.com/video/dikkat-sokakta-zombi-var/953762

Balkondaki yaşam alanı…



Kumrular gibi lafını herkes bilir. Bunu hep duyardım ama ne için söylendiğini de üç ay öncesine kadar anlayamadığımı gördüm.
Beni ve ailemi hayretler içerisinde bırakan olayı sizlerle paylaşmak istedim.

Fuar sonrasında yapılması gerekenler.




Standınızı yüzlerce kişi ziyaret ettikten ve firmanızın adını büyük bir kitleye ulaştırdıktan sonra, sıra bu deneyimi kullanmaya gelmiştir. Tüm bağlantıları satışa çevirmek için bu verimli dönemi değerlendirerek hedeflerinize yaklaşabilirsiniz.

Fuar esnasında yapılması gerekenler.




Fuara hazırlık sürecini başarıyla tamamladıktan sonra önünüzde uzun ve fırsata dönüştürülmeyi bekleyen birkaç gün olacak. Ziyaretçilerinizi verimli iş ortaklarına çevirmek, sistemli bir çalışma ile mümkün.

Fuara hazırlanırken neler yapılmalı?




Sektörel bir fuara katılmak markanızı binlerce insanın gözleri önüne sermektir. Böylesine geniş kitlelere ulaşırken, markanız da bütünüyle bu deneyime hazır olmalıdır. Fuara yönelik profesyonel bir ön hazırlık ile geleceğe yönelik ciddi adımlar atabilir ve katıldığınız bu organizasyondan maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Eski gömleginize yeni imaj




 Eski gömleğinizin yakasını boncuklarla süsleyerek yeni bir hava katabilirsiniz.
İhtiyacınız olanlar:
-Boncukla
-Su bazlı tutkal
-Pense, kürdan ve kaşık

Takılarınıza uyum sağlayacak boncukların arkasını pense ile düzleştirip tutkallayarak gömlek yakasına yapıştırın. Gömleğinizi yıkayarak boncukları söküp farklı boncuk kullanabilirsiniz.

Müsteri odaklı mısınız?




1900’lü yıllarda bu günkü Mercedes markası, ilk olarak Daimler Benz adı ile üretildi. Kaliteden taviz verilmeden üretimi gerçekleştirildi.

En kolay bakım…



Biz insanlar, armut piş ağzıma düş mantığını çok seviyoruz. Hemen, her şey kolayca oluversin istiyoruz. Anında çözüm aradığımız için de,

26 Ağustos 2012 Pazar

Dünyanın en ilginç müzik oyuncagı.

Müthiş bir alet, seri üretime geçsinler...


Linke tıklayarak izleyebilirsiniz.
http://youtu.be/I9FEIVtGuys

Aloe Vera'nın tarihi, bileşimi ve faydaları:




Aloe Vera, "sarısabır", Arapça "Alloeh", İbranice "Halal" , "mucize bitki", "tabii iyileştirici" gibi çok çeşitli adlarda ve pek çok eski medeniyetlerde yüzyıllardır bilinen ve şifalı gücü nedeni ile çeşitli hastalık ve cilt sorunlarında kullanılan bir bitkidir. Tarihte;

Her işin bir 'püf noktası' vardır.



Fincancı ustası, ülkede çok haklı bir üne sahipti. Ürettiği fincanlar hemen satılıyor, hatta müşterilerin sıra beklediği bile oluyordu.

Yaşlı adam, seramik fırınına eğilmiş, merakla biraz önce fırına attığı fincanların pişmesini izliyordu. Genç yardımcısı, ustasının etrafında adeta bir pervane gibi dolanmaktaydı. Genç adam, bir taraftan ustasından kapacağı ayrıntıları yakalamaya çalışırken diğer taraftan da gelecekte kendi tezgâhını kurmanın tatlı düşlerini kuruyordu. Fincanlar tam zamanında fırından çıkarıldı, genç kalfanın yakalayamadığı bir andan geçti ve sonuç her zamanki gibi mükemmeldi.

Dünyada en çok kimi seversiniz?


Bir bilgeye sormuşlar:
Efendim, dünyada en çok kimi seversiniz?
'Terzimi severim,' diye cevap vermiş.
Soruyu soranlar şaşırmışlar:

Çengelli ignenin patenti 400$'a satılmıs.


İlk çengelli iğne New York'lu Walter Hunt (1785-1869) tarafından karısının parmaklarına batan iğnelerden sürekli şikayet etmesi sonucunda keşfedilmiştir.

"Girisimciyim" demek için...




Son dönemde bir girişimcilik sevdası aldı yürüdü herkesi. Kiminle iş hakkında bir sohbete girsem, girişim yapmaktan, girişimci olmaktan bahsediyorlar. "Girişimcilik yapıcam" diyenleri şöyle bir değerlendirdim fakat bilinmesi gereken bir çok konudan habersiz oldukları bariz ortada...
Onlara anlatmaya çalıştığım konuları, bu işin uzmanlarından da kaynak oluşturarak, başlıklar halinde yazdım. Umarım girişimcilere faydalı olur...

Metabolizmayı hızlandırma rehberi



Kilonuzu kontrol etmede güçlük çekiyor musunuz? Eğer yeterince kalori kısıtlaması yaptığınızdan ve gereği kadar aktif bir yaşam sürdürdüğünüzden eminseniz metabolizmanızı biraz ateşlemeyi deneyin. İşte size kolay uygulanabilir bazı öneriler:

Saç kremini önemseyin!

Yıkama sonrası kullanılan saç bakım kremleri, saç tellerinin üzerinde korucu bir tabaka oluşturarak, saça zarar gelmesini engellemeye yardımcı olur.

Küçük hileler büyük güzellikler...




Makyaj yaparken kullanılan belli kurallar ve yöntemler vardır. Açık Renkler hatları ön plana çıkartır, koyu renkler geri plana atar...

Burun ile dudak arası uzun ise; Bu uzunluğu geri plana alabilmek için burun ile dudak arasını koyu bir ton ile boyamalısınız.

Burun ile dudak arası dar ise; Çok dar olan bu bölgeyi ön plana çıkarmak için açık renklerle boyamalısınız.


Dans et, Forma gir...!




Dans etmek vücudun hemen hemen her yerini çalıştırdığından hem kalori yakarak kilo verdirdiğini hem de kasları kuvvetlendirdiğini biliyoruz. Aynı zamanda dans ederek müziğin verdiği hazla neşelenip, enerjinizi sarj etmenizi de sağlarsınız.

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Boynunuz yasınızı ele verebilir !



BOYNUNUZ YAŞINIZI ELE VERMESİN!

DİK DURUN

Boynumuzu her tür işi yaparken öne doğru eğeriz. Bunun sonucunda yatay çizgiler oluşur ve hatta bazen çene

"Propolis" Cilt için faydaları:





Deri Enfeksiyonlarında;
Propolisin eter veya alkol ekstraktının (% 1–10) klinik uygulamalarında 10 yüzeysel mantara ve 9 derinde yetişen mantara karşı etkili sonuçlar elde edilmiştir.

Peeling hangi durumlarda uygulanmalıdır?


*Sivilce iz ve lekeleri,
*Kalınlaşmış ciltler,
*Donuk ve mat ciltler,
*Yorgun ve elastikiyetini yitirmiş ciltler,

Mutfak Fırını Davul Olmuş

Çok Başarılılar...


Ter kokanı şikayet edin !


Süpeeeeer, bunu öğrendiğim çok iyi oldu...

Bir iki kişinin adresini bizde yazdık. Sonunda söyleyebildik, mailini okursa tamamdır... :)))))))))))))





https://www.facebook.com/pages/C%C4%B0LT-BAKIMI-D%C3%9CNYASI/203614229710972?bookmark_t=page
Powered By Blogger