7 Eylül 2012 Cuma

Biri bizi incittiginde...


"Birisi bizi incittiğinde, bunu kumun üstüne yazmalıyız, ta ki affedicilik rüzgarları onu kolayca silebilsin. Fakat birisi bize iyilik yaptığında onu kayanın üstüne nakşetmeliyiz ki; ne öfke, ne intikam rüzgarları onu oradan hiç silemesin."

Deli ile Aptal arasındaki fark!



Adamın arabasının tekeri akıl hastanesinin yanında patlar. Tekeri değiştirirken bijonları yerdeki mazgaldan aşağıya düşürür ve alması imkânsızdır. Kara kara düşünürken duvarın üstünde onu izlemekte olan bir deli seslenir;

Sevginin gerçek degerini ancak tecrübe kavrayabilir.



Bir zamanlar, bütün duygular bir adada yaşarmış. Mutluluk, Üzüntü, Sabır, Öfke, Korku, Kibir, Bilgelik, Sevgi... Her türlü duygu bu adada olduğu için bu adaya 'duygu adası' deniliyormuş.
Ada sakini duygular, günün birinde, tespit edemedikleri bir yerden, adanın bir kaç gün içinde batacağı yönünde ısrarlı anonslar duymuşlar. İlk anda bunun büyük bir şaka olduğunu düşünmüş bazıları ama anonslar devam ettikçe, durumun ciddi olduğunu düşünerek, birer ikişer adadan ayrılmaya başlamışlar.

Mutlu yönetici olmanın 20 ilkesi:



1-Güne gülerek başlayın.
2-Etrafınızdaki bütün insanlara hoşgörüyle yaklaşın.
3-Kaşlarınızı çatmayın.
4-Hiçbir olayın ya da durumun sizi gerebileceğini düşünmeyin.

6 Eylül 2012 Perşembe

Günde kaç tel saçın dökülüyor?



Uzmanlar, Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesini normal sınırlar içerisinde kabul ederken, eğer aşırı miktarda saç kaybı ve saçlarda gözle görülen incelme oluşursa, en kısa zamanda doktora başvurulması gerektiğini bildiriyor...
Powered By Blogger