1 Eylül 2012 Cumartesi

Genç kalma iksirini bulduk!



Her insan genç kalmak ister. Bunun bir formülünün olup olmadığını düşünen çok olmuştur. Bizde birçok kaynak ve uzman görüşünden yararlanarak genç kalma iksirini bulmaya çalıştık. Genç kalmanın iksiri budur diyen olmamış. Ama birçok bilirkişinin genç kalmak konusunda anlatımları ile tecrübelerini toparlayarak en güzel karışımı oluşturduk.
Gençlik iksirimizin adı “SABUM”


S:  ‘S’por:
Genç kalmak istiyorsanız spor yapmak zorundasınız. Spor yapmak ve hareket etmek organlarımızı güçlendirerek vücudunuzun yapısını güçlendirmektedir. Gençlik iksirimizin en önemli elementi budur. Düzenli spor kas, kemik ve cilt yapısını diri tutmak için vazgeçilmez bir önem taşımaktadır.

A: ‘A’şk:
Aşk ve sevgi dolu bir yaşam gençlik iksirlerimizdendir. Düzenli cinsel hayat yaşamak özellikle kalp sağlığı için çok önemlidir. Düzenli cinsel hayat yaşadığınızda; stres kaynaklı rahatsızlıkları da azaltmış olursunuz. Stresin kalp damar hastalıklarında olumsuz etki gösterdiğini tıp ispatlamıştır.

B: ‘B’eslenme:
Doğru beslenmiyorsanız diğer unsurların hepsini yerine getirseniz de bir işe yaramayacaktır. Mümkün olduğunca az ve sık yemek yemeliyiz. Aşağıda sıraladığımız başlıklara kesinlikle uymalıyız.
-Kansorejen (sigara, içki, GDO, kimyasal gibi) gıdalardan kaçınmak.
-Yeterli su tüketimi.
-Yeterli balık tüketimi.
-Yeterli Sebze ve Meyve tüketimi.
-Az yağlı yemek.
-Yeterli tahıl ve kuruyemiş (badem, fındık, ceviz gibi) tüketimi.

U: ‘U’yku:
Düzenli ve yeterli uyku uyuyarak vücudunuzdaki hücrelerinizin yenilenmesine ihtiyaç duyduğu zamanı vermiş olursunuz. Özellikle gece uykusu hücrelerin yenilenmesi için gerekli olan zaman dilimidir. Kısacası: vücudunuzu gece uyutup gündüz çalıştırmalısınız.

M: ‘M’utluluk:
Mutlu olmak sevinmek değildir. Güzel bir şey olduğunda seviniriz. Sevinme anlık bir duygudur ancak mutluluk kalıcıdır. Dolayısı ile amaç mutluluğu ve huzuru yakalayabilmektir.
Mutluluk içimizdedir, bizim güçlü hissetmemizi sağlayan kaynaklarımızdadır. Dularımızda, sevdiklerimizde, doğadadır. Her yerdedir. Önemli olan sadece kafamızı kaldırmak ve bakabilmektir. Mutlu yaşayabilen kişi, sağlık ve güzellik kazanır.

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger